Vragen over onze kuipjes & pakjes

Antwoord op veelgestelde vragen

Hier vindt u de antwoorden op een aantal veelvoorkomende vragen.

Is Gouda’s Glorie met het spaarsysteem gestopt?

Ja, Gouda’s Glorie is per 31-12-2011 gestopt met het spaarsysteem voor het sparen van gratis Kijkshop-producten en zal in plaats hiervan periodiek een tijdelijke actie houden.

Welke informatie verschaft Gouda’s Glorie over voedsel-allergie?

Wij krijgen regelmatig telefoontjes over allergenen. Vaak gaat het dan om allergische reacties op koemelkeiwit, lactose, gluten, tarwe, kippenei, soja, pinda's, noten of maïs. Op de productpagina's leest u precies welke producten welke allergenen bevatten. Er is ook een algemene pagina over allergenen.

Waar kan ik de producten van Gouda’s Glorie kopen?

Bij de meeste supermarkten in Nederland. Het kan zijn dat uw supermarkt slechts een deel van het assortiment verkoopt. Neem voor de verkrijgbaarheid van onze producten bij de verschillende supermarktformules contact op met onze Consumentenservice. Is uw favoriete product van Gouda’s Glorie niet meer verkrijgbaar bij uw supermarkt? Neem dan contact op met uw supermarkt via onderstaande links.

Hoe lang kan je een product na openen bewaren?

Ongeopend zolang als op de verpakking staat, daarna is het afhankelijk van de temperatuur waarop u het product bewaart. Maakt de verpakking melding van 'gekoeld bewaren', dan wordt hier tussen de 2 en de 7 graden Celsius mee bedoeld.

Welke vetten zijn goed voor mijn cholesterol?

Zowel de enkelvoudig als de meervoudig onverzadigde vetzuren zijn goed voor u. Gouda’s Glorie Zonne Pond en bijvoorbeeld de Halvarine zijn rijk aan Omega-vetten die het risico op hart- en vaatziekten verkleinen door het cholesterolgehalte laag te houden.

Bevatten de producten van Gouda’s Glorie ook vitamines?

Ja, een aantal wel. Gouda’s Glorie Volle Pond, Zonne Pond en onze Halvarine bevatten vitamines. Bij de productinformatie leest u precies welke producten, welke vitamines in welke hoeveelheden bevatten.

Wat betekenen de afkortingen mg en mcg?

Mg = milligram (duizendste van een gram) / mcg = microgram (duizendste van een milligram). Mcg wordt ook wel als µ weergegeven.

Wat doen aroma's in margarine?

Gouda’s Glorie gebruikt boteraroma's om de goede smaak te benadrukken.

Is Gouda’s Glorie Volle Pond nu een margarine of halvarine?

Eigenlijk geen van beide. Margarine bestaat namelijk voor 80% uit olie, terwijl halvarine 40% olie bevat. Volle Pond is met 59% olie net iets lichter dan margarine.

Ik heb weleens gehoord dat de emulgatoren E-471 en E-476 dierlijk vet bevatten, klopt dat?

E-471 en E-476 kunnen zowel uit dierlijke als uit plantaardige vetten bestaan. Gouda’s Glorie gebruikt echter uitsluitend de plantaardige variant, waardoor u ook van onze producten kunt genieten als u bijvoorbeeld veganist of moslim bent.

Mag ik een andere vraag stellen?

Natuurlijk mag dat. We helpen u graag verder. Heeft uw vraag te maken met Gouda’s Glorie producten voor op brood? Maak dan gebruik van het contactformulier kuipjes & pakjes. Gaat uw vraag over onze sauzen? Dan kunt u gebruik maken van het contactformulier sauzen. U kunt ons ook bellen. Kijk voor onze telefoonnummers op de contactpagina van onze Consumentenservice.

Waar te koop?

Bekijk hier winkels waar je Gouda’s Glorie kunt vinden.

Bekijk verkooppunten