Over Gouda’s Glorie

Een rijke historie kan je ook proeven

Alles waar Gouda’s Glorie vandaag voor staat, begon ooit met een kleine handelsonderneming in boter, kaas en vleeswaren. In Gouda, maar dat laat zich raden. We nemen u in vogelvlucht mee langs ruim tachtig jaar historie, waarin kwaliteit, innovatie en smaak steeds centraal staan.

Gouda’s Glorie toen

Historie In 1924 zijn de broers Van Dijk begonnen met een kleine handelsonderneming in boter, kaas en vleeswaren. Vanuit Gouda legden de gebroeders van Dijk zich toe op het distribueren en ompakken van hun producten, onder de naam ‘Gouda’s Roem’. Toen werd besloten zelf margarine te gaan produceren in 1946, is het merk Gouda’s Glorie geboren. Gouda’s Glorie is bij het grote publiek bekend geraakt door een voor die tijd unieke spaaractie. Door middel van het verzamelen van zegels op de producten, kon men voor poppen sparen. Hierdoor werd Gouda’s Glorie in de volksmond ook wel poppenboter genoemd. Vanaf 2001 kon de trouwe gebruiker met de Gouda’s Glorie producten sparen voor Kijkshop artikelen. Een volle spaarkaart kon ingewisseld worden bij de Kijkshop winkel. Dit spaarsysteem heeft inmiddels plaatsgemaakt voor tijdelijke, kortlopende spaaracties.

Gouda’s Glorie nu

Omdat de productielocatie in Gouda al snel te klein werd, werd besloten te verhuizen naar Lopik. Daar werden tot 2012 de sauzen geproduceerd. Inmiddels worden de Gouda’s Glorie sauzen in Den Dolder gemaakt. De margarineproducten worden sinds 2004 geproduceerd in Zeewolde.

Bewust bezig

Om altijd te kunnen genieten van onze producten, werkt Gouda’s Glorie dagelijks aan producten die lekker én verantwoord zijn. De voedingswaarde van de sauzen en margarines zijn te vinden op de verpakkingen van onze producten. Alle productinformatie is ook hier te vinden:

Sauzen >

Margarine & Halvarine >

Waar te koop?

Bekijk hier winkels waar je Gouda’s Glorie kunt vinden.

Bekijk verkooppunten